6 juni 2023 – Gezonde picknick

Zalig toch, een picknick in het zonnetje gezellig met vrienden en familie!

We delen daarom graag 9 gezonde picknick tips. Zo kan je er weer helemaal tegenaan voor een mooie wandeling of fietstocht na de picknick.

Smakelijk alvast en vooral: geniet ervan!

Healties - Picknick tips

Picknick tip 1: Ga voor vers

Kies voor verse, seizoensgebonden producten. Deze zitten boordevol voedingsstoffen en smaak.

Picknick tip 2: Zelfgemaakte salades

Maak kleurrijke en voedzame salades met een mix van bladgroenten, zoals spinazie of rucola, gecombineerd met gesneden groenten zoals komkommer, tomaat en paprika. Voeg wat eiwitten toe, zoals gegrilde kip of gekookte eieren, en maak de salades af met een lichte dressing.

Tip 3: Volkoren producten

Vervang wit brood en crackers door volkoren varianten. Volkorenproducten bevatten meer vezels en voedingsstoffen, waardoor ze een gezondere keuze zijn.

Tip 4: Gezonde spreads en dips

Maak je eigen gezonde spreads en dips voor op broodjes en groentesticks. Denk aan hummus, guacamole of een zelfgemaakte pesto. Deze zijn smaakvol en bevatten goede vetten.

Picknick tip 5: Voldoende water

Blijf gehydrateerd tijdens je picknick en neem voldoende water mee. Je kunt ook wat verse munt of citroen toevoegen aan het water voor een verfrissende twist.

Tip 6: Snacks met noten en gedroogd fruit

Meng noten zoals amandelen, walnoten en cashewnoten met gedroogd fruit zoals rozijnen, cranberries of abrikozen. Dit levert een gezonde mix van eiwitten, gezonde vetten en vezels.

Tip 7: Gezonde zoete lekkernijen

Bereid gezonde zoete lekkernijen voor, zoals zelfgemaakte energierepen met havermout, noten en gedroogd fruit, of fruitkebabs met verse stukjes fruit.

Picknick tip 8: Groentesnacks

Snijd wortels, komkommer, paprika en selderij in reepjes en neem ze mee als gezonde snacks. Je kunt ze serveren met een lichte yoghurtdip of hummus.

Tip 9: Gezonde drankjes

Maak zelf gezonde drankjes, zoals verse fruitsmoothies of zelfgemaakte ijsthee zonder toegevoegde suikers.

Bonus tip: Vergeet de picknick essentials niet

Zorg ervoor dat je een comfortabele picknickdeken, servetten, borden, bestek en bekers meeneemt. Vergeet ook niet om wat extra zakjes of containers mee te nemen om eventuele restjes op te bergen

Blijf op de hoogte van tips, advies en nieuws over gezond leven